fredag den 10. august 2012

Fysikken og mentaliteten hænger ikke sammen hvad så?


Hvordan vil du have det som borger her i landet, når der er andre som skal afgøre om du må leve du liv du føler er bedst for dig, mentalt og fysisk?
Forstil dig du skal først ansøge om det liv du føler dig bedst til rette med, få ændret noget på dig selv så din fysisk stemmer overens med din mentalitet.
Første skridt at finde ud af hvor din fysik og mentalitet ikke stemmer overens.   Du henvender dig til lægen som har studeret i mange år omkring fysikken og mentaliteten.
Lægen må melde pas, da hele sundhedssystemet er opsplittet mange små specialer, men læger ved heldigvis hvem der kan finde ud af det. Du bliver sendt til de specialister som arbejder med din slags af problemer. Glad og spændt møder du op til de specialister.
De vil ikke høre på dit problem men de vil gerne høre om andre ting i dit liv, især om dit parforhold og om hvordan din libido er. Du er forundret over disse spørgsmål, hvad har det med mit problem at gøre?
Du svarer ærligt og redeligt for de er jo specialister på området der må være en god grund til de spørgsmål. Du svarer åben og ærligt om det. Til din store overraskelse kan specialisterne fortælle dig, at der er ikke noget galt med dig, du har ikke noget problem, det er blot noget du bilder dig selv ind.
Du forlader stedet og efter en stund tænker ud ”Øh- hvad skete der lige her?”. Specialisterne har slet ikke været inde på dit problem men snakket om alt muligt andet. Du er blevet afvist og kan ikke gøre noget ved da de er det eneste sted her i landet som må gøre noget ved din slags problemer. Hvor går du så hen?
Anden situation:
Starten er den samme men her svare du ikke åbnet og ærligt på dit liv med en partner. Du undviger disse spørgsmål skriver det som du mener de vil høre for at de vil tage dig alvorligt.
Bingo det var gevinst du får lov til at komme i ”behandling” hos specialisterne. Nu tror at du snart for konkret hjælp til dit problem, nej der skal lige gå mindst 2 år og de 2 år går og flere følger.
Dog er du så heldig at de vælger at gå i gang med en indledende fase efter 3 år, så du så småt er på vej til at blive det menneske som du føler dig som. Men det er 3 hårde år med op og nedture frustrationer over om de nu også ved hvad de gør disse specialister, men du har fortsat ikke andre valgmuligheder. Du håber på det bedste. Der går yderlige 1 måske 2 inden de tager endelige stilling til dit problem om du kan få hjælp til at få det løst eller ej. Du får et ja de vil hjælpe, du kan nu ansøge om den hjælp du skal bruge. Men din sag skal lige vurdere af andre eksperter. Disse eksperter skal se din journal og udtalers fra specialisterne for at se om de har fået det hele med af oplysninger om dig og om de har vurderet dig rigtig.
Når din ansøgning er sendt til de øverste, indhente de øverste en erklæring far specialisterne og det er ikke altid at specialisterne er hurtig i aftrækkeren sagen kan ligge og hobe sig op på skrivebordet da den ledende specialist harmere travlt med andet end at skrive under og sende sagen videre. Når det endelig bliver sendt til de øverste så sender de øverste sagen straks videre til eksperterne
Eksperterne ser kun dine papirer. De ser dig aldrig, de sender pairerne rundt imellem sig alt efter hvor mange og hvem der skal se på det. Det kan tage langt tid. Eksperterne taler ikke i samlet flok om det de sender papirerne til udtalelse imellem hinanden. Her kan de strande på et skrivebord hos en eller anden. Når formanden igen har fået dine papirer med underskift af de andre og eventuelle kommentarer sendes de tilbage til de øverste fro så at kunne meddele dig et ja eller nej.
For du et ja så kommer du i næste vente position, hvornår kan du komme til selve det indgreb som skal til for at du har et menneskeværdigt liv. Et liv i harmoni med din fysik og mentalitet.
Efter nogen vente tid kommer du til en ambulant samtale, nu regner du med snart at få gjort noget ved dit problem, men nej der skal gå mindst 6 måneder før du kan komme. Dette får du ikke at vide, det er en intern instruks. Oven i er der også vente lister.
Kan du som borger regne ud hvor psykisk belastende det er og kan du som borger regne ud hvor mange år der går til spilde på et menneskeliv. Et menneskeliv som kan knække psykisk p.g.a. af den lange tunge sags gang. Et menneske som er risiko for at tage sit eget liv eventuelt gå i druk, blive selv destruktiv over at ens fysik ikke passer sammen med ens mentalitet.
Hvordan vil du reagere hvis det var dig?

Dette er hverdags kost for en lille gruppe mennesker, må de ikke have et liv på lige fod med alle andre? Hven den lille gruppe mennesker? Ja, hvis du ikke har gættet det så er dem der føler sig spærret inde i en forkert krop. Et umenneskeligt liv og en endnu mere umenneskelig behandling. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Reklame, tilsvining og anstødlige kommentarer fjernes.