fredag den 10. august 2012

Gætteleg om køn


Et lille sjov gætteleg om køn.
To offentlig virksomhed med mange ansatte. De laver det samme, begge virksomheder er konstant i pressen lys. Men lederne af de virksomheder, tackler lederskabet og problemer på hver deres måde.
Begge virksomheder har problemer med at få tingene til at køre rundt. Virksomhederne kalder jeg for A og B lederne for A1, A2 og B1, B2.

Virksomhed A
Både A1 og A2 er konstant i pressens søgelys med at finde noget på dem som de kan bruge imod de to ledere.
De finder noget på begge ledere som kan sætte dem i et dårligt lys, men på leder A1 nøjes de med en overfladisk redegørelse fra leder A1 og en undskyldning foran rullende kamera, med store armbevægelser og flotte ord og et stort smil.
Leder A1 prøver at virke som leder men der andre som leder virksomheden i baggrunden. Virksomheden er krise og kommer ikke ret meget videre, men fordi leder A1 er den person A1 er, tager man det roligt.
A2 oplever det samme med pressen næsten da. Her forsøger pressen med alle midler at finde mere om A2 selvom det ikke altid lig helt er hold i det, hvert ord bliver analyseret fra A2. Den mindste fortalelse og jagten er gået ind. Leder A2 gør alt hvad leder A2 kan gøre for at få tingene til at hænge sammen. Leder A2 lader ikke andre indirekte styre virksomheden. Men led erA2 kommer med overfladiske argumenter og mange flotte ord.
Virksomhed 2
Her har vi 2 ganske almindelige virksomheder med samme produktions problem og samme produkt.
Her har vi leder B1 og B2, deres kvalifikationer er ens, de har oplevet de samme ting i deres liv. De styrer virksomheden på hver deres måde.
B1 lytter til med arbejderne for løst problemerne i fælles skab med og der kommer igen gang i produktionen og et beder arbejdsklima
B2 leder virksomheden på baggrund af B2’s kvalifikationer. B2 bestemmer det hele og lytter kun til medarbejderne når det ikke kan undgås. Også her kommer virksomheden op og køre igen.
Svaret kan i finde på http://tsjyden.dk, men gæt først J

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Reklame, tilsvining og anstødlige kommentarer fjernes.