torsdag den 9. august 2012

Hysteri om mand eller kvinde


Hvad er der så farligt ved at man ikke ved om det er en mand eller kvinde?
Per Ørum mener at ”Forskellen mellem kønnene giver livet dynamik, og det kan kun blive negativt for samfundet, når politikere vil ophæve den naturlige orden, som livet byder os"
Dynamikken skabes ikke af om det er en kvinde eller mand, men af at være menneske og vi er menneske med forskellig baggrund, viden og evner. Det er det som skaber dynamikken!
Hvorfor er det så vigt at det er mand eller kvinde man står og snakker på gaden, henter post på posthuset. Har man i bagtankerne at gå i seksuel kontakt med vedkommende? Jeg tvivler.
En lille historie
Når en mand møder en person, som han ikke kender, og falder i snak om vind og vejr og meget mere, kan man komme ud for, at der bliver spurgt, om han er en mand eller en kvinde, hvis det ikke fremgår tydeligt af påklædning og stemme.
Det kan da være ligegyldigt. Det er to mennesker, der mødes og har noget fælles at snakke om. Det må være noget indgroet noget med, at kvinder ikke er så kloge som mænd. Får manden at vide, at det er en mand, så fortsætter snakken videre som den startede, måske med lidt flere mandehørmvittigheder.
Omvendt, får manden der spørger om kønnet får at vide, at den anden er en kvinde, så bliver tonerne nok lidt blidere, og samtalen glider hurtigere ud.
En helt tredje situation er, at får manden at vide, at han taler med en trans, så går samtalen ret hurtigt i stå, og man finder på en overfladisk undskyldning for at smutte. Hvordan tiltaler man sådan én?
Viser det sig, at den trans oprindelig var mand og er kvinde nu, så er det lige før de væmmes ved at have talt med en person. Hvorfor?
Transpersoner er også mennesker med følelser. De er en del af samfundet og en del af livet.
Vores moral og etik ændrer sig lige så stille efterhånden. Der er nogen, som tør at stå frem og fortælle, hvordan de oplever det. Jo flere der kommer frem og bryder med fastlagte normer, holdninger og etik, uden at det skader andre mennesker, jo mere vil normerne ændre sig lige så stille. Fungerer denne mekanisme ikke fra dengang mennesker dukkede frem, så levede vi fortsat i stenalderen med en kølle i hånden.
Ved den nuværende navne lov og cpr nummer bliver et barn fra fødsels stigmatiseres i at leve en kønsrolle som det nok ikke hører hjemme eller ikke har det godt med. Kvinder kan virke maskulin og mandhaftige i være måde og udseende, men de betragter sig selv som kvinde. Det samme med modsat fortegn gælder for mange mænd. I hvilen kategori hører de mennesker i Per Ørums øjne?
Jeg undrer mig over hvordan før edb alderens tid og cpr. nummer indførsel kunne finde ud af hvem der var mand og kvinde.
I dag er alt registret under et cpr. Jeg har selv 2 cpr. numre et gammelt et som fortsat er registreret under mit navn og mit nuværende cpr. nummer. Det ville da være nemmer hvis man havde et fortløbende nummer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Reklame, tilsvining og anstødlige kommentarer fjernes.