torsdag den 20. juni 2013

Syge transport - hvor?

Det er godt nok ikke nemt at være syg og pensionist og kan komme til hurtig kvalificeret hjælp.
Bor man på landet og har ingen bil eller man kan ikke selv køre i ens omgangs kreds er der heller ikke nogen der kan køre for en så er man på skideren.
Jo så er der jo patienttransport her er der også nogle krav som skal opfyldes først og fremmest skal man selv sørge for at komme et klip fra http://www.regionmidtjylland.dk/sundhed/behandling/vigtigt+n%C3%A5r+du+skal+behandles/befordring
Kørsel til og fra hospitalet
Gyldig fra december 2012      
Hovedreglen er, at du selv skal sørge for at komme til og fra hospitalet. I særlige tilfælde kan du få et tilskud til dine befordringsudgifter eller blive kørt med Region Midtjyllands taxaordning.
Manglende adgang til offentlig befordring giver ikke ret til befordring og / eller befordringsgodtgørelse
Jamen så er det da godt at der findes Falck, der kan man tegn et abonnement til sygetransport, men også her er det hus forbi for mange. Det er kun de sunde og raske og som har råd til det som kan tegne et abonnement hos Falck.
Et uddrag af deres abonnements betingelser:
Hvem kan ikke blive dækket?
når du køber Falck Hurtig Hjælp, oplyser du på tro og love, at du ikke har fået diagnosticeret eller er i behandling for kroniske sygdomme, eksempelvis:
•                          Stofskiftesygdomme: Diabetes type 1 og 2
•                          lungesygdomme: kronisk obstruktiv lungelidelse (kol) og cystisk fibrose
•                          neurologiske sygdomme: epilepsi, Parkinsons sygdom, Dissemineret Sclerose, AlS, Alzheimers sygdom og demens
•                          nyresygdomme
•                          Psykiske sygdomme: Skizofreni, maniodepressivitet, tilbagevendende angst (eksempelvis panikangst, fobier, tvangstanker (oCD), tvangshandlinger og depression), personlighedsforstyrrelser og alkoholisme
•                          kræft: Alle kræftsygdomme, hvor du går til kontrol oftere end hvert femte år
•                          Sygdomme, der kræver kronisk smertestillende behandling ordineret og kontrolleret af formel smertefunktion ved speciallæge (eksempelvis for ryg og gigt-problemer)
Har du en af sygdommene på listen, kan du ikke få Falck Hurtig
Hjælp. Får du konstateret en af de sygdomme, mens du er abonnent, kan du fortsætte dit abonnement med fuld dækning. Derfor er det vigtigt, at du tegner abonnementet, mens du er rask. Det samme gælder de andre beboere på husstanden.

Der må da være andre muligheder for transport il sygehuset/ skadestuen eller vagtlægen næ. Der er der ikke Falck er så godt som monopol på det. Har du ikke råd til en taxa ja så er det bare ærgerligt. Lad være med at blive syg.
Åh ja en vigtig ting, er den afdeling i dit optageområde meget dårlig til at behandle deres patienter og du har meget dårlige erfaringer der fra, kan du godt vælge et andet sted udenfor regionen, hvor man er sikker på at få den rette omhu og undersøgelse og behandling.
Jeg har meget dårlige erfaringer med den afdeling 1½ år før man vil kigge nærmere på min skade og tro på mig at den er gal derudover tæt på ved at lave en fejl operation nr. 2. Jo det gik. Jeg var heldig dengang at få lov til at komme til et sted udenfor regionen indenfor samme speciale det tog kun 30 min og jeg fik at vide hvad der var galt oveni købet ting som den lokale afdeling ikke fandt. Jeg fik behandlet den skade med den rette operation og kan nu leve med det.

Nu har jeg en anden skade indenfor det samme faglige område og tør ikke engang til det lokale og jeg har valgt det samme sted udenfor regionen, men her må jeg selv sørg for transport og betale for det.
Har jeg ikke råd til det må jeg håbe at satse på at den lokale afdeling er blevet meget bedre. Men det lyder det ikke til, men der håb forude.

Hvad skal man så køre, når man ikke kan få hjælp til kørsel hverken på den ene eller anden måde? Svaret er spar sammen så du hele tiden har minimum 5000 kr til din medicin og sygekørsel.
I år er egen betaling inden tilskud til medicin 900 kr og næste år nok de på 1000 kr som selv skal betales, i starten var det kun 500 kr, men det stiger for hvert år og mere og mere medicin fås mindre tilskud til.
Åhja, tandlægen husk lige at sætte mindst 5000 kr mere ind på din sundheds penge konto. Hvem kan trække så mange penge ud af en pension, efterløn eller kontant hjælp Godt nok kan man så få refunderet en del af det, men du skal betale først inden du kan få refunderet noget af det. Det er blevet endnu dyrere at være fattig og syg.
Et lille ps til dyrejere, bliver dit kæledyr syg sæt lige 10.000 kr mere af på din konto dyrlæge besøg udenfor konsultations tid koster en formue. Det gør tandlægen også.
Skulle du være en af dem med et vellønnet arbejde og har så mange penge at du næsten ikke gider lave noget så kan du vælge og vrage og får den bedste hjælp og har ingen bekymringer om at blive syg. Det bliver du nok ikke da du har råd til gode madvarer og gå til forbyggende fitness og pleje af din krop.

Suk jeg tænker fortsat på hvad laver jeg her i landet med den sundhedspolitik som en borgerlig regering igennem mange år skudt i sænk og nu er der andre toner, men gud fri mig vel, jeg håber vælgerne næste gang sætter deres kryds ved bogstavet før B.
Det er noget makværk, men trods alt en kraftig forbedring med Ben klodser. Derudover har vi utålmodige vælgere som vil have ændringer hellere i går end i morgen. Og dog for mange ændringer vil de heller ikke have.
Manger års nedslidning af sundhedsvæsenet opsplitning af landet tager meget langt tid at få på ret køl igen, men det er så småt på vej. Jeg bliver lidt i landet endnu og håber når jeg over min skader kan gøre lidt mere gavn end nu.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Reklame, tilsvining og anstødlige kommentarer fjernes.