onsdag den 15. januar 2014

A-kassen, jobcentre og ordkævleri

Jeg har fornemmelsen af at der en del som ønsker at "kvæle fagforeningerne" og A-kasser kun skal være til for at udbetale arbejdsunderstøttelse i en kort periode.
Næ man kan jo ikke have nogen der kan tænke selvstændig og gøre noget for de arbejdsløse, det giver jo uorden i de fastlagte skema hos jobcentrene og arbejdsgivere ser helst ingen aktive a-kassen /fagforeningen de laver jo for megen ballade på nær de gule, de kan nok accepteres.
Derudover er der for mange led, foreninger, instanser mellem den ledige og toppen, i kender godt den leg hvor 10 personer sidder samme og den først siger en besked til nummer 2 og når så nummer 10 skal gengive den besked så er den blevet til noget helt andet hvis den nåede så langt.
OK det er nok mest DA (Dansk arbejdsgiver foreningen) og KL (kommunerens landforening)/jobcentre der har den attitude. Har de været ude og knoklet eller blot studeret det meste.
Formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget i KL og borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S) begrunder sin afvisning med, at kommunerne i dag bærer en del af udgifterne til forsikrede ledige.
»Ansvar og finansiering skal følges ad. Og da intet tyder på, at vi i kommunerne ikke fortsat skal være med til at finansiere udgifterne til de ledige, så er det også på sin plads, at vi fortsat har myndighedsansvaret for dem,« siger Jacob Bundsgaard.
Tja han kan åbenbart ikke tænke selvstændig, tænker på at når A-kasseren det først ½ år forsøger at skaffe fok i arbejde som de rent faktisk kan og er gode til så slipper kommunerne jo for at betale for de arbejdsløs der kommer i arbejde.
Hmm Jeg er ikke opvokset med studenter eksamen og universitets studier som Jacob Bundsgaard (JB), til gengæld er hans arbejdsmarked på jordnær plan meget ringe, 1 år om lørdagen som postbud og kun 1½ år som tjener i England. Jow, det har da lidt smag af arbejde. Jeg forstår ikke hvad han mener når han siger:
Og da intet tyder på, at vi i kommunerne ikke fortsat skal være med til at finansiere udgifterne til de ledige, så er det også på sin plads, at vi fortsat har myndighedsansvaret for dem
I mine ører lyder det som kommunerne ikke er med til at finansiere udgifterne til de ledige, men vil ha hals og håndsret over de ledige også kaldet myndighedsansvar.
Ja jeg er grov, men vi har for mange teoretikere rundt omring på poster og gnaver ben som ikke har føling med virkeligheden, som ikke kan sige tingene mere direkte, så menig man kan forstå dem uden at skal bruge en universitets grad for at gøre hvad der bliver sagt.
DA chefkonsulent Jørgen Bang-Petersen udtalelser er meget vævet som han ikke tør sige noget bestemt citat fra Ugebrevet A4 :
Han ser gerne, at a-kasserne bliver frataget opgaven, de har i dag med at føre samtaler med ledige medlemmer.
»Det mest logiske vil være, at de ledige får et samlet forløb i jobcentret, medmindre det vælger at udlicitere opgaven,« siger Jørgen Bang-Petersen.
A kasseren skal fratages opgaven og ups, nå ja kommunerne kunne jo udlicitere opgaven, hvem skulle det så være ved en udlicitation a-kasserne?
Ja jeg undres og spørger bare.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Reklame, tilsvining og anstødlige kommentarer fjernes.