tirsdag den 28. januar 2014

Nedlagt skilt - natte tanker


Ca. Kl 4:06 blev jeg vækket af et brag. En bilist har knaldet ind det skilt som står udenfor mine vinduer.
Jeg skyndte mig op af køjen for at se hvad der var sket. Nåede kun at gå 1-2 skridt og blev meget hurtig kraftig forpustet. Jeg gik dog hen til vinduet og se, men måtte liste mig tilbage til sengen, med gyngede grund, usikkerhed på benene og opståede smerter ved hjertet, med udstråling op til kæben og venstre arm. Der gik ca 5 min inden jeg fik vejrtrækningen mere normalt. Smerter i brystet aftager stille og rolig, her kl 05:03 kun lidt smerter aftagende i kæben og rykkende hovedpine hen over øjnene. 
Fik lige målt blodtrykket efter vejrtrækning kl 4:14 blev mere normalt den var på 
137/81 puls 71 
Nu her kl 05:17 hvor hovedpine er ved at være væk sammen med andre smerter er blodtrykket på 136/80 puls 65 . Det virker ikke som det har påvirket blodtrykssystemet. Hvorfor denne reaktion?
Samme oplevelser blot voldsommere og hurtigere har jeg haft i længere tid,  i starten med insulin behandling ikke så udpræget end på den sidste tid især den dag  hvor jeg stoppede gik det helt galt. Jeg stoppede pga af den voldsomme reaktion hvor jeg kollapsede røg ned i gulvet og blev indlagt. 
Efter stop med insulin er disse oplevelser aftaget markant. Jeg kan bevæge mig mere og mere frit rundt uden, at blive forpustet, smerter ved hjertet.  Men hjertet var ok. Det er blevet undersøgt op til flere gange. 
Årsag til dise voldsomme symptomer, kan jeg kun gætte mig frem og ved lidt logisk tækning har problemerne været tilstede mens jeg har taget insulin. 
Nu er kroppen ved at skille sig af med de medicinrester der vil gå et stykke tid endnu. Den dag jeg ikke kommer ud for sådan oplevelse som heri nat med at blive hurtig forpustet og smerter, så ved jeg at jeg kommet over det. Men jeg må nok sige for nu 16 dage siden troede jeg min sidste time var kommet, så slemt var det. 
Sidst jeg prøvede med insulin i 2012, fik jeg så voldsomme smerter i levere, blev dårlig havde svært ved at se og kraftig hovedpine, minder meget om migræne. Fortæller jeg det har jeg på fornemmelsen at man ikke tror på det, men nærmeste betragter det som et psykisk problem. 
I starten af 2013 kunne jeg mærke at der var sket noget med min krop. Jeg har kun brugt 4 1/2 om at få medicinrester og frugtrester nedbrudt og udad min krop. En dejlig fornemmelse og tænke mere klart. 
I foråret 2013 gik jeg med til at prøve insulin igen, jeg var lidt nervøs for om samme reaktion vil komme igen med smerter i leveren og det andet. Næ, der skete ikke noget. Hvor blev jeg glad jeg stortuede af glæde endelig virkede det og jeg kunne få mit blodsukker ned. Jeg vovede endda en langtidsvirkende insulin, men det gik helt galt. Jeg kunne ikke se en klap, jo når det var bælgragende mørk ellers var jeg blændet af titusind blitzlys konstant foran mine øjne ved det mindste lys. Dårlig tilpas kvalme svimmel. Det blev kun til det ene forsøg. Jeg fik så kun en hurtig virkende insulin. Mit blodsukker faldt eller gjorde den nu også det? Var det ikke mere kosten der spillede ind her?
Kort tid efter startede der en lang række af infektioner og indlæggelser og hurtige ambulante besøg på akutafdelingen. Forpustethed, snerter i brystkassen. Samme ting som her i nat, det blev værre og værre med tiden, indtil som nævnt for 16 dage siden den 12/01-2014
En god veninde prøvede at fortælle mig at jeg måske har insulin intolerance. Jeg var omtåget, difus til at reagere på det. Det var også et symptom jeg havde, mens jeg tog insulin. 
Et par dage efter jeg var stoppet med insulin, søgte jeg på nettet informationer omkring det med insulin intolerance, der stod meget om det på sider fra andre lande, men oplysninger om det her i Danmark, har jeg ikke fundet endnu, det er som det ikke eksistere her. 
Jeg fik læst om symptomerne på andre officielle sider og blev rasende, ked af det, frustreret og mere af den skuffe på engang. Jeg kom dog hurtig over det. Det tog knap en en dags tid.
Hvorfor jeg reagerede på den måde? 
Jeg havde alle symptomer til den diagnose, inkl. alle mine infektioner, der udover følte jeg hvis jeg havde fortsat så havde mit hjerte sagt stop. Insulin er ikke at spøge med. Prøv selv at søge på insulin intolerance på nettet. 
Så megen skriveri kom der ud af nattens brag af et væltet vejskilt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Reklame, tilsvining og anstødlige kommentarer fjernes.