onsdag den 5. marts 2014

Den hemmelige socialdemokrat (...DF'er eller... Radiakle, Eller ....venstre mand)

Jeg har læst bogen og ryster på hovedet, selv om det måske fiktion det meste af det, så er den værd at læse og burde sætte tanker i gang hos det menige medlem i et parti, ikke kun i socialdemokraternes for bogens essens kunne lige så godt være fra et andet parti. Nogen kalder bogen for skæg og blå briller og tager afstand, ja det er deres mening, men det er noget i bogen som burde sætter nogle tanker i gang, når man ser bort fra hvilken parti der har lagt ryg til den. Jeg er sådan set ligeglad med hvem der har skrevet den, jeg se mere på essensen på bogen og med min erfaringer/oplevelser på det politiske felt.

Som det er nu er der en lille håndfuld som styrer og fordeler magten. Dem der burde støtte og grobund for en forening de har bare at holde deres kæft, det er de få i toppen der styre showet.
Uanset hvilken forening man er medlem af, f.eks. en fagforening, parti forening, hønseklub, frimærke klub, en patient forening, så er det bunden der bestemmer hvem der skal varetage deres interesser og sørge for at holde gang i forening og foreningens formål som står i foreningens vedtægter.
Dem vi som medlemmer vælger giver vi en form for fuldmagt til at styre foreningen, opfylde formålets paragraffer, gøre noget, men de må ikke glemme at trække nogle medlemmer med ind i opgaver som medlemmer kan være med i. Det styrker forholdet mellem top og bund.
 Inaktive medlemmer som møder op til møder bare for kaffen og sludrens skyld. Dem som ikke er kritikske og har gode ideer på sofaen der hjemme, men ikke tør sige noget der hvor kritikken, ideer burde høres af andre medlemmer.  Ja også har vi bunkevis af rygklappere som skifter ryggen ud med en der lige kan skaffe dem en god titel til deres visit kortet, dog uden at skulle lave for meget for det. Det er dem der med til at skabe plads til ene grådige magtsyge mennesker.
Hvis bogen titel var den ”Hemmelige Venstre mand” eller ”Den hemmelig DF’er” eller ”Den hemmelig Radikale” og bliver persongalleriet skiftet ud med navne fra de nævnte partier, ville bogens indhold være nogen lunde det samme. Magt begær og penge i egen lomme er på første prioritet og næstefter så er det meningsmålinger, partiprogram, og rakke modparten ned, se godt ud i pressen og gøre sig interessant.
Er der nogen der kommer på tværs af ens karriere så må de ud på et side spor, det er nemt nok for de vil også frem i deres karriere så de skal nok makke ret.

Gudskelov findes mennesker som ikke jagter en karriere men har valgt at stille op for sagens skyld, for den tro på deres forening gør det rigtige. De er desværre meget usynlige på grund af alle dem med save på albuerne, de skal først foran et kamera eller i medierne.
Her må de menige medlemmer begynde at vågne op og se på dem der ikke er så synlige lytte til dem der har ideer, gejsten og viljen og ikke smider om sig med masse øregas, flotte ord og sætninger som ingen forstår men det lyder godt og charmen er skruet op for fuld blus, det er dem man skal holde på afstand. Lyt dem der siger noget i et sprog som du kan forstå for det er ikke dig der er dum i nakken fordi du ikke rigtig kan forstå det, det dem der skriver og taler så man ikke kan forstå det, det er dem som ikke ved ret meget om det de ævler om.
Der er for mange boglærte uden ret megen praktisk erfaring inden for de områder de er landet i at skulle bestemme over.
Vi har brug for flere rundt omkring i bestyrelser, partiforeninger med megen mere erhvervs erfaring. Erfaring om hvad det vil sige at være på bunden. Så kan det være de opdager hvor vigtigt det er med solidt fundament af medlemmer.
Har du et hus med en solid fundament men passer og plejers det ikke så kan det fundament krakelere, dette vil så gå ud over det flotte tag og husets facade udadtil. Det vil styre sammen og man kan se hvad der sker bag ved den flotte facade.
I bogen skrives der om den ene kaffeklub efter den anden. Dette gav mig lidt inspiration til, hvorfor har man ikke små kaffeklubber ude på landet i det minder byer, i landsbyerne?
Socialdemokraterne i Grenå har fået en meget god ide en politisk cafe som man kan komme til om lørdagen fra kl 10-12 med forskellige oplægs holdere se mere om det her. https://www.facebook.com/groups/101206439926567/?fref=ts
Hvad med at lave små hygge kaffeklubber hvor man diskutere politik i lokal området og længer oppe. Mange ved ikke hvad er lokal, region og landspolitik, for dem er det en pærevælling.
Nogle spørgsmål som kunne tages op, er hvorfor må kommuneren spare så meget. Et godt eksempel førtidspension. Før 2003 var udgiften til førtidspension kun 35 % som kommunerne skulle punge ud med i dag e det 65% i en lille kommune med mange førtidspensionister så drænes kassen hurtig.
Her i 2013 hr jeg også været med til at dræne kommune kassen for de skal betale et bestemt beløb for hver indlæggelse dog er der et max beløb. Men for hver gang man bliver indlagt om det så er kun 1 eller 2 dage eller flere dage.
En god indtægt for sygehus/regionerne ved at sende folk hjem for tidligt og de så ryger tilbage igen, noget som dræner kommune kassen yderlige. Efter min menig er det ikke kommunernes kasse der skal betale for sygehus ophold eller førtidspension, de skal kunne sørge for at tingene foregår på betryggende og bedst hvis. Det er fælles samfunds anliggende.
Jeg skal lige overveje om jeg vil starte op og forhåbentligt inspirere andre små afkroge og hvordan.

  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Reklame, tilsvining og anstødlige kommentarer fjernes.