mandag den 22. april 2013

Krise i politiske partier?


Krise tider i politik, SF bagland er ikke så glad og de Radikales bagland er også begyndt at murre.
og Socialdemokratiet i krise?
Nej, det er udviklingen der rører på sig.
Dog afhænger det af medlemmerne, om de tør tage det søde med det sure eller blot er den type, at der helst ikke må ske forandringer i deres lille trygge hjem. Vi ved hvad vi har, vi ved ikke hvad vi får.
Typisk dansk må jeg sige ikke kun i socialdemokratiet, men meget generelt blandt den noget ældre og midaldrende generation.
Unge mennesker i dag ser verden omkring sig på en anden måde.
Det giver konflikter og høje bølgegange. Vi står midt i en omvæltningsproces.
Her hjælper det ikke med at smække med døren og vende ryggen til. Jeg har selv været gennem processen tilbage i 1995 (1997?) Dyb frustreret over at man åbenbart ikke lyttede i toppen.
Jeg skred for alvor fra socialdemokratren og fandt et mindre parti der var mere lydhør dengang, der blev jeg hængende i 10 år, skiftede over til et andet parti i ca. 3 måneder og vendt tilbage til socialdemokratiet. Jeg har lært igennem de mange år at kriser er noget man skal stå sammen om, at jeg er socialdemokrat og har været det meste af mit liv.
En forening om det er en politisk-, fluebinder-, hønseavler- eller strikkeforening, så er ingen forening bedre end den medlemmer gør den det.

Mens jeg har været syg, har jeg hørt lidt hist og pist og tænkt hvad pokker sker der i regeringen?
Er det så galt som medierne vil have os til at tro eller blot medie gejl, hvor man plukker en spændende ordvendinger ud og analysere det i hoved og røv og prøver at finde en ekspert som kan kommer med flere flotte ord uden indhold.
Jeg har modtaget referater fra generalforsamlingerne men jeg har været indlagt og fik
tørret sveden af panden, da jeg blandt andet læste Leif’s orientering fra tinget. Mine fornemmelser omkring tingene var ikke helt galt alligevel.

Folk smækker med døren til socialdemokratiet og vender ryggen til. Fordi de hører forskellige meldinger rundt omkring fra så er det svært at holde hovedet koldt og lige stoppe og trække vejeret og se på hvad pokker sker der reelt, hvor er der hoved og hale idet hele. Frustrationen er slået ud i lys lue, men det nytter ikke bare at vende ryggen til og smutte.
For kan vi ikke finde ud af at være solidariske og hjælpe hinanden, så kan vi heller ikke give det budskab videre, dermed ikke sagt at man kan have andre synsvinkler end flertallet, så kom med dem for det kunne jo være at det var lige det du brænder inde med som giver en AHA oplevelse eller den manglende brik til at få tingen til at fungere bedre.

Socialdemokratiet er et gammelt hus, godt slidt ned og bliver fortsat pillet ned af mere borgerlige hen ad vejen som ikke længere er så magt fulde mere, men gerne vil være det. De venter på at hele hytten skvatter sammen og så er de klar igen men deres nybyggeri som består af en flot blankpoleret facade. Lige som man i mange i år i Berlin har haft en hel bydel bestående af flotte facader af huse hvor der bag ved kun var tømmer og jern skelet, som holdt dem oppe. De er der ikke mere der kommet rigtige huse der nu. 
Socialdemokratiets gamle hus har fået mindre træer som støtter taget (toppen) ikke ideelt men man må få det bedste ud af det.
Selve huset har slået revner, ikke faretruende endnu, men soklen som skal holde det hele op ser ud til at smuldre eller gør det?
Soklen er medlemmerne, det er der i sidste ende bestemmer om huset falder fra hinanden især når de træer der støtter op om taget bliver svagere eller forsvinder en dag.
For at modvirker dette kræves der en stærk sokkel, den mener jeg vi har endnu, men vi er i den situation vi kan ikke få det som vi vil have, vi kan ikke hjælpe på den måde vi gerne vil. Vi må se hen over dette og få det bedste ud af det.
Endnu mere vigtigt at man lytter til hvad der bliver sagt fra politikerne om det er varm luft og vindfrikadeller der servers eller om der nogen som tør sige det kan vi ikke lov men vi vil arbejde for det.
Og husk så DIG som vælger er faktisk ”arbejdsgiver” det er dig sammen en masse andre som vælger, hvem der skal være på job på i ”Tinget” tænk over det.
Har du en virksomhed hvor du der skal ansættes folk, ser du dem da også grundig an om de nu passer til jobbet. Her ligger du ikke på sofaen og brokker dig og lader andre ansætte dine medarbejdere. Vær en lille smule aktiv og vær ude med lytte lapperene og hver mere kritisk over for det du høre og læser i medierne. Er du i tvivl så spørg om det hos din lokale folketing-regions- eller kommunalvalgte.
Husk lige til sidst på et lille eventyr fra H. C. Andersen: ”Kejserens nye klæder” den er evig aktuelt. Kender du den ikke eller har glemt hvad den handler om læs den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Reklame, tilsvining og anstødlige kommentarer fjernes.